وب سایت رسمی هیات تای کیک بوکسینک استان مازندران - مقالات آموزشی سایت

منوی اصلی

· صـفـحـه اصــــلـی
بیوگرافی تای کیک بوکسینک
معرفی مسئولین هیأت تای کیک بوکسینک شمال ایران :
اعضاء هیات رئیسه
مجمع اجرایی

معرفی هیأت تای کیک بوکسینک استان گیلان :
اعضای هیات رئیسه
مجمع اجرایی
بیوگرافی تای کیک بوکسینک کاران گیلان
هیات شهرستانها
شهرستانهای گیلان :
هیأت شهرستان رشت
هیأت شهرستان لاهیجان
هیأت شهرستان لنگرود
هیأت شهرستان آستانه
هیأت شهرستان رودسر
هیأت شهرستان رودبار
هیأت شهرستان فومن
هیأت شهرستان شفت
هیأت شهرستان خمام
هیأت شهرستان انزلی
هیأت شهرستان منجیل
هیأت شهرستان هشتپر
هیأت شهرستان املش
هیأت شهرستان چابکسر
هیأت شهرستان رضوانشهر
هیأت شهرستان کوچصفهان
هیأت شهرستان سیاهکل
هیأت شهرستان صومعه سرا
هیأت شهرستان آستارا
هیأت شهرستان طالش

معرفی هیأت تای کیک بوکسینک استان مازندران :
اعضای هیات رئیسه
مجمع اجرایی
بیوگرافی تای کیک بوکسینک کاران مازندران
هیات شهرستانها
شهرستان های مازندران :
هیأت شهرستان آمل
هیأت شهرستان بابل
هیأت شهرستان بابلسر
هیأت شهرستان بهشهر
هیأت شهرستان تنکابن
هیأت شهرستان جویبار
هیأت شهرستان چالوس
هیأت شهرستان رامسر
هیأت شهرستان ساری
هیأت شهرستان فریدونکنار
هیأت شهرستان قائمشهر
هیأت شهرستان محمودآباد
هیأت شهرستان نکاء
هیأت شهرستان نور
هیأت شهرستان نوشهر

معرفی هیأت تای کیک بوکسینک استان گلستان :
اعضای هیات رئیسه
مجمع اجرایی
بیوگرافی تای کیک بوکسینگ کاران گلستان
هیات شهرستانها
شهرستانهای گلستان :
هیأت شهرستان گرگان
هیأت شهرستان علی آباد
هیأت شهرستان کردکوی
هیأت شهرستان بندرگز
هیأت شهرستان بندر ترکمن
هیأت شهرستان مینودشت
هیأت شهرستان گنبدکاووس
هیأت شهرستان آزادشهر
هیأت شهرستان گالیکش
هیأت شهرستان آق قلا
هیأت شهرستان رامیان
هیأت شهرستان کلاله

فروشگاه آنلاین سایت
تــــالار گـــفـتـگــــو
مکانهای آموزشی تحت پوشش
عضویت در وب سایت
گـــالـــری عـکــس و فـیـلـم
مقالات سایت :
مقالات آمـوزشــی
فیزیک بدنی
تفکر و جایگاه آن در هنر رزمی
سیستم های مبارزاتی
تمرکز وجایگاه روان در هنر رزمی
عوامل ایجاد استرس در هنر رزمی
نظم و ارتباط آن با هنر رزمی
ارســال عکس، فیلم و مقاله
ثبت نام در دوره ها
اخبار هیأت
ارتباط با هیأت
ارتباط با طراحان وب سایت
خروج


تبلیغات
بانک شماره موبایل مدیران مشاغل ایران

گفتگوی آنلاین
ارشيو پيغام کوتاه   

 

ترجمه سایت به سایر زبان ها

جملات حکیمانه

نظرسنجی
نظر شما در مورد سایت؟

خوب
خیلی خوب
متوسط
بد



نتایج
نظرسنجی ها

تعداد آراء: 30
نظرات : 2232

مقالات آموزشی سایت

 

لیست مقالات آموزشی وب سایت
جهت دانلود مقالات ، روی نام مقاله مورد نظرتان کلیک کنید.


به نام خداوند

ویتامین ها و اهمیت حضورشان در بدن

ویتامین چیست ؟

عناصر و ترکیبات عالی که سبب دگر گشت (( سوخت و ساز بدن ))  اسیدهای آمینه، چربی‌ها و کربوهیدرات‌ها شده ، رشد و نمو و ترمیم سلولهای بدن را امکان پذیر  می‌سازند.

چگونگی وجود یافتن ویتامین ها :

ویتامین ها ترکیبات آلی هستند که در طبیعت توسط تک یاخته ها، سلول های گیاهی و پاره‌ای از جانداران تکامل یافته ، ساخته می‌شوند و سلولهای بدن انسان قادر به ساختن آنها (( ویتامینها )) نیستند .

نوع عملکرد ویتامین ها :

برخی از ویتامینها سبب جذب مواد غذایی در روده می‌شوند و بعضی نیز به عنوان کاتالیزور عمل می‌کنند. عمل آنها بر روی بافتهای اپی تلیال و همچنین استخوان می باشد .

اهمیت وجود ویتامین ها :

وجود ویتامین ها برای تمامی فعالیت های بدن مانند رشد، بازسازی بافت ها و حفظ سلامت ضروری هستند. و چون سلولهای بدن انسان قادر به ساختن ویتامینها نیستند نیاز بدن به ویتامین از محیط زیست صورت می پذیرد که این امر باید بصورت مداوم و به مقادیر لازم با خوردن مواد غذایی انجام گیرد . تعدادی از ویتامین ها به صورت آماده در مواد غذایی که به مصرف می رسانیم وجود داشته ، جذب بدن می شود اما دسته ای از ویتامین ها وجود دارند که به طور آماده در مواد غذایی وجود ندارند و طی واکنشهایی که بر روی آنها صورت می گیرد به ویتامین تبدیل می شوند ، مثلاً وقتی بتاکاروتن وارد بدن می شود مولکول آن می شکند و به دو مولکول ویتامین Aتبدیل می گردد- زمانیکه سبزی های پخته همراه چربیها مصرف می شوند ، ضریب تبدیل بتاکاروتن آنها به ویتامین Aسه برابر می شود- همچنین پیش ساز ویتامین D( که در پوست بدن وجود دارد ) با تابش اشعه آفتاب می تواند به ویتامین Dتبدیل شده ، وارد کلیه شود و به فرم فعال ویتامین Dتبدیل گردد.

چرایی اهمیت ویتامین ها :

بدن ما هر روزه در طی فرآیندهای بیوشیمیایی ضروری برای بدن ، از ویتامین ها استفاده می کند. مصرف ویتامین ها به مقدار لازم ،  به آزاد شدن انرژی از غذای روزانه، رشد، التیام، ترمیم و بازسازی بدن کمک می کند، همچنین کمبود مزمن ویتامین ها به سلامتی لطمه می زند و باعث ضعف و فراهم شدن زمینه ابتلا به بیماری و نهایتا مرگ می شود. این دسته از مواد مغذی نه نقش ساختمانی دارند و نه از متابولیسمشان انرژی تولید می شود اما در متابولیسم و رها شدن انرژی نقش اساسی دارند به عبارت بهتر ویتامینها مواد مغذی نگهدارنده تعادل حیاتی نام گرفته اند و برای تکمیل ساختمان تعداد زیادی از آنزیمها (آنزیمها نقش کاتالیزوری در اعمال حیاتی بدن دارند، یعنی به مقدار کم باعث تسریع واکنشهای حیاتی می شوند، اما وارد واکنش نمی شوند) به ویتامین نیاز است و در صورت عدم وجود آنها ، آنزیمها نمی توانند واکنشهای مربوط به خود را انجام دهند. اهمیت آنها در انجام پدیده‌های حیاتی به اندازه‌ای است که فقدان یا کمبود هر یک از آنها موجب پیدایش اختلالات شدید در یک عضو یا تمام بدن می‌گردد بنابراین تغذیه ناقص و رژیم غذایی نامناسب سبب کمبود یا فقدان یک یا چند ویتامین می‌شود و به بیماریهای مختلف مانند بری بری و پلاگر می‌‌انجامد.

شکل حضور ویتامین ها :

ویتامین ها به دو شکل در بدن دارای حضورند

۱- ويتامين هاي محلول در چربي:

 شامل ويتامين هايA ،D، Eو Kاست. ذخيره اين گروه از ويتامين ها در بدن انسان براي چندين ماه قابل نگهداري و استفاده مي باشد.

جذب این ویتامین ها مشکل است و تابع جذب چربیهاست. بنابراین چنانچه در غذا چربی نباشد و یا جذب چربیها مختل شود ، هضم و جذب این دسته از ویتامین نیز مختل می شود. ویتامینهای محلول در چربی از راه ادرار دفع نمی شوند و مصرف مقدار زیادی از این ویتامینها ممکن است در دراز مدت ایجاد مسمومیت  کند و نسبت به حرارت مقاومت بیشتری دارند .

۲- ويتامين هاي محلول در آب که عبارتند از:

ويتامين C(اسيد اسکوربيک)، B1(تيامين)، B2(ريبوفلاوين)، B3(نياسين)، B6( پيريدوکسين)، B12(سيانوکوبالامين)، اسيد فوليک، بيوتين و پانتوتنيک اسيد.

جذب ویتامینهای محلول در آب آسان است . اکثر این ویتامینها در بدن ذخیره نمی شوند و مازاد این ویتامینها از طریق کلیه دفع می شوند و ایجاد مسمومیت نمی کنند البته نباید مقادیر زیادی از این ویتامینها دریافت کرد؛ به عنوان مثال اگر بدن به مدت طولانی ویتامین Aو Cدریافت کند به این دوز وابسته می شود و اگر به مقدار طبیعی باز گردد نشانه های کمبود و اختلال ایجاد می گردد . مصرف زیاد و مداوم ویتامین Cمی تواند باعث کاهش PHادرار ، بالا بردن خطر ابتلا به عفونت های ادراری، بالا رفتن خطر ابتلا به سنگهای آکسالاده ( مخصوصاً در افرادی که مستعد باشند ) گردد، به علاوه چون جذب آهن را زیاد می کند خطر مسمومیت به آهن هم مطرح می شود.

تعداد ویتامین ها :

تا كنون 13 ويتامينتشخيص داده شده است :

A , C , D, E , K  و 8 نوع ويتامين گروه Bكه عبارتند از:

B1(تيامين) ، B2(ريبوفلاوين) ، B5(اسيد پانتوتنيك) ، B6(پيروكسيدين) ، B12(سيانوكوبالامين) ، B3(نياسين) ، اسيد فوليك (فولات) و تيامين ( H).

ویتامین

عوامل کمبود ویتامین ها :

از جمله عوامل کمبود ویتامین ها عبارتند از :

۱- فقر و سوء تغذیه ، زمانی که غذا به مقدار کافی به مصرف نرسد ، (منظور به حالت کمی ) و یا به مقدار کافی در کمیت به مصرف برسد اما در محتوا عاری از مواد و عناصر مورد نیاز بدن باشد ، بی تعادلی در ترکیب غذایی مصرف شده ، را شکل داده ، سبب می شود تا بدن نتواند نیازهای خود را از آن تامین نماید که در اینجا می گوییم فرد دچار سوء تغذیه شده است ، یعنی در کیفیت کمبودهایی مشاهده می شود ، برای مثال ، بدن انسان در سوخت و ساز خود به ماده ای به نام ید نیازمند است و در مناطق که با کمبود ید مواجه است ، کمبود آن در مواد غذایی خود را نشان داده ، که این امر سبب اختلالات در تیروید و ساختار بدن می شود ، ممکن است فرد به لحاظ کمی از انواع مواد غذایی بهره مند باشد اما غذای او عاری از همه مواد و عناصر مورد نیاز باشد در نتیجه این فرد با فقر نوعی خاص از مواد روبرو خواهد بود که می طلبد آنرا به صورت های مجاز تامین نماید و می بینیم که در کشورهای پیشرفته ید را بر مواد غذایی مورد مصرف عموم همچون نان می افزایند تا این مشکل مرتفع گردد .

۲- اختلال در جذب به علت کاهش اسیدیته معده یا کمبود صفرا : هضم و جذب ویتامینهای محلول در چربی تابع هضم و جذب چربی هاست. بنابراین اختلال در هضم و جذب چربیها موجب اختلال در هضم و جذب ویتامینهای محلول در چربی می شود. مخصوصاً اختلال در ترشح صفرا ، جذب چربیها و ویتامینهای محلول در چربی را مختل می سازد.

۳- اختلال در متابولیسم

۴- مصرف برخی از داروها : استفاده از برخی داروها ممکن است جذب ویتامینها را مختل کند یا دفع آنها را از طریق ادرار تسریع کند و یا ویتامینها را تخریب کند . عواملی که می توانند مقدار ویتامین های مواد غذایی را کاهش دهند ، عبارتند از :

1-آسیاب کردن غلات و گرفتن سبوس آنها ، زیرا  سبوس غلات غنی ترین منبع ویتامین ها است .

2- حرارت و پخت مواد غذایی : ممکن است در اثر حرارت و پخت مقداری از ویتامین ها از بین بروند مثلاً آبکش کردن برنج باعث از بین رفتن ویتامین B1موجود در آن می شود .

3- نگهداری طولانی مواد غذایی، هنگامی که میوه ها و سبزی ها پلاسیده می شوند ویتامینهایشان را از دست می دهند .

مواردی که می توان از مکمل های ویتامینی بهره جست از جمله :

افرادي که فعاليت بدني بالايي دارند و از گوشت و فرآورده هاي گوشتي استفاده نمي کنند، اغلب دچار کمبود ويتامين Dو ويتامين B2و B12مي شوند.

مکمل ويتاميني توصيه شده به ورزشکاران، ويتامين Eاست که يک آنتي اکسيدان قوي است و از آسيب بافت ها جلوگيري مي کند.

- افرادي که مبتلا به عدم تحمل لاکتوز هستند، يعني افرادي که با مصرف شير و فرآورده هاي لبني احساس ناراحتي مي کنند ، اين افراد بايد از مکمل هاي کلسيم و ويتامين B2استفاده کنند .

افرادي که نسبت به برخي مواد غذايي آلرژي دارند مانند تخم مرغ، توت فرنگي، کيوي، گندم و … باید از ویتامینEاستفاده کنند .

ويتامين Kبه مقدار لازم از طريق باكتري بي آزار microflora  ، كه در روده بزرگسالان زيست مي كند ، ساخته مي شود. در نوزادان تازه متولد شده كه اين باكتري وجود ندارد نياز به مصرف ويتامين Kوجود دارد.

ويتامين Dو نياسين نيز در بدن ما ساخته مي شوند ولي هيچ كدام به ميزان مورد نياز براي حفظ سلامت بدن نمي باشند.

به همين دليل بايد از طريق غذا يا مكمل ها تامين شوند.

لازم به ذکر است که ، ويتامين ها هيچ ارزش كالري زايي ندارند و منبع انرژي محسوب نمي شوند بنابراین ورزشکاران نباید به ویتامین ها از منظرگاه تامین انرژی بنگرند.

منابع : رمز سلامت و مجله پزشکی .

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

برای  دانلود مقاله روی لینک زیر کلیک کنید 

تنها کاربران عضو سايت قادر به مشاهده لينک ها هستند.
عضويت در سايت / ورود به سايت

به نام خداوند

 

خواص ویتامین ها و منابع آنها

ویتامینa: این ویتامین برای سلامت چشم ها و رشد استخوان ها موردنیاز است. این ویتامین هم چنین به بهبود عفونت ها کمک می کند و با تقویت سیستم ایمنی بدن و تقویت تولید rnaاین تأثیر را اعمال می کند. ویتامینaدر روغن کبد ماهی، تخم مرغ، میوه ها و سبزیجات به رنگ زرد، هویج، سیب زمینی شیرین، گرمک، هلو و فلفل زرد و انبه به وفور یافت می شود.

- ویتامینb1: به تبدیل گلوکز به انرژی کمک می کند و در برنج قهوه ای، پوست گندم و خشکبار یافت می شود.

- ویتامینb2: به تبدیل چربی ها، پروتئین ها و قند به انرژی کمک می کند و در تشکیل گلبول های قرمز خون مؤثر است. منبع غنی این ویتامین فرآورده های شیری، عصاره مخمر، گوشت ارگانیک تخم مرغ و قارچ است.

- ویتامینb3: این ویتامین به تنفس سلول های بدن کمک کرده و موجب سلامت پوست و حفظ تعادل قند خون است. منابع اصلی این ویتامین غلات سبوس دار، بنشن ها، ماهی، مرغ، بوقلمون و قارچ هستند.

- ویتامینb5: به تولید هورمون ضداسترس کمک می کند و در تقویت سلامت پوست و مو و اعصاب مؤثر است. این ویتامین در تخم مرغ، مرغ، ماهی و سبزیجاتی مثل قارچ، آووکادو، عدس و دانه آفتاب گردان به وفور یافت می شود.

- ویتامینb9: یا فولیک اسید برای زنان باردار بسیار ضروری است و به ساخته شدن dnaو پروتئین کمک می کند. منابع این ویتامین جگر مرغ، اسفناج، لوبیا قرمز، چغندر، نخود فرنگی، آووکادو و آب کوجه فرنگی هستند.

- ویتامین b6: به عنوان ویتامین ضدافسردگی شناخته شده است که به خون سازی نیز کمک می کند و برای سوخت و ساز پروتئین و عملکرد سیستم عصبی حیاتی است. منابع اصلی آن شامل گوشت، ماهی آزاد، موز، کلم بروکلی، کلم و تمام سبزیجات با برگ سبز رنگ هستند.

- ویتامین b12: به سلامت سیستم اعصاب و رشد سالم و تولید گلبول های قرمز خون کمک می کند. ویتامینb12در روده ساخته می شود. این ویتامین تنها در منابع گوشتی یافت می شود و کسانی که فقط از سبزیجات استفاده می کنند اغلب با کمبود این ویتامین مواجه می شوند.

- ویتامینc: به بهبود بافت ها و شکل گیری استخوان ها و دندان ها کمک می کند و هم چنین سرشار از آنتی اکسیدان است. سبزی و میوه های مثل لیمو، توت فرنگی، طالبی، انگور، نخود، بروکلی، فلفل و مرکبات دیگر سرشار از این ویتامین است.

- ویتامینe: مصرف دوز مناسب این ویتامین از سمی شدن کبد جلوگیری می کند و یک آنتی اکسیدان مهم برای حفاظت از سلول ها است. سویا، بروکلی، سبزیجات سبز رنگ، دانه آفتاب گردان، خشکبار و بنشن از غنی ترین منابع این ویتامین هستند.

- ویتامین k: در فرآیند لخته شدن خون مهم است که بیشتر در خانواده کلم ها، گوجه فرنگی، بنشن از غنی ترین منابع این ویتامین هستند.

- ویتامین d3: برای سوخت و ساز و شکل گیری استخوان ها و دندان ها ضروری است و جذب کلسیم را ارتقا می دهد. این ویتامین براثر تابش نور آفتاب به پوست در بدن تولید می شود. در موارد کمبود نور آفتاب مصرف ماهی، ساردین، تن، تخم مرغ و یا مکمل های این ویتامین توصیه می شود.

منبع : worldfood

 

 

 





بازديد : 31189 بار نمايش يافته است .

کلمات کليدي : : ویتامین رزمی بوکس ورزش تغذیه
 
نام شما: [ عضویت ]

نظر:
کد امنیتی
کد امنیتی

  [ بازگشت ]
static ©
محل درج تبلیغات شما